anna mangot disseny

Em considero artista, dissenyadora i artesana. Em vaig enamorar de la seda durant el meu últim any a l’Escola Superior de Disseny (Universitat  Ramon Llull), on vaig ser primera de la promoció en Titulació Oficial Universitària de Grau en Disseny (Espai Europeu d'Educació Superior, branca de coneixement d’Arts i Humanitats). En acabar els meus estudis, em vaig instal·lar a la ciutat comtal compaginant la meva feina en el sector tèxtil amb la meva veritable passió: pintar sobre seda. 
 
Després de viure set anys a Barcelona, el 1998 torno definitivament a Andorra. Des d’aleshores són moltes les col·leccions de complements del vestir, i també les exposicions de pintura que he anat creant. Actualment, treballo també com assessora tèxtil d’estampació en diferents empreses de la indústria de la moda, escoles i tallers ocupacionals. Una altra part de la meva feina es desenvolupa en el món dels vestuaris i escenografies per espectacles. Així mateix també dissenyo i produeixo regals institucionals, d’empresa, personalitzats i exclusius. 
 
Malgrat la meva formació és molt tècnica, sempre he estat més a prop de l’art que del disseny. Les modes o tendències no inspiren les meves creacions.  Tots els meus treballs van sempre lligats a l’art, la cultura i la història. Rere d’ells s’amaga un elaborat  procés de creació i anàlisi. Les produccions en seda són peces úniques, cuidades des de la primera pinzellada fins l’últim acabat. Els meus productes es diferencien per la riquesa i varietat de les teles, la calidesa dels colors, l’acurada presentació i la sensibilitat amb la que han estat creats. La majoria de vegades l’espectador no endevina que el suport és seda, doncs tinc un estil molt poc convencional en aquesta tècnica, amb combinacions atrevides i vistoses, i un traç gruixut i exagerat. La tria del teixit en cru per mi és molt important, i sovint fujo de l’aspecte brillant i luxós d’aquesta fibra natural. 
 
Tot i que la part més important de la meva feina radica en la pintura sobre seda, no em quedo només en el món del complement del vestir i de la confecció. Sempre he volgut anar més enllà, emmarcant les sedes i tractant-les com obra pictòrica. També he fet servir la seda com suport per escenografies i en aquest últims anys he començat a treballar grans formats a partir d’encàrrecs per instal·lacions de carrer.
 
Malgrat la meva formació és molt tècnica, sempre he estat més a prop de l’art que del disseny. Les modes o tendències no inspiren les meves creacions.  Tots els meus treballs van sempre lligats a l’art, la cultura i la història. Rere d’ells s’amaga un elaborat  procés de creació i anàlisi. Les produccions en seda són peces úniques, cuidades des de la primera pinzellada fins l’últim acabat. Els meus productes es diferencien per la riquesa i varietat de les teles, la calidesa dels colors, l’acurada presentació i la sensibilitat amb la que han estat creats. La majoria de vegades l’espectador no endevina que el suport és seda, doncs tinc un estil molt poc convencional en aquesta tècnica, amb combinacions atrevides i vistoses, i un traç gruixut i exagerat. La tria del teixit en cru per mi és molt important, i sovint fujo de l’aspecte brillant i luxós d’aquesta fibra natural. 
 
 
Tot i que la part més important de la meva feina radica en la pintura sobre seda, no em quedo només en el món del complement del vestir i de la confecció. Sempre he volgut anar més enllà, emmarcant les sedes i tractant-les com obra pictòrica. També he fet servir la seda com suport per escenografies i en aquest últims anys he començat a treballar grans formats a partir d’encàrrecs per instal·lacions de carrer.
 

 

Contacto

anna mangot, disseny Verge de Canòlich 45
Sant Julià de Lòria
AD600
00 376 373203 mangot@andorra.ad